Politică

,,Nu poţi să îi ceri jandarmului să aştepte să fie lovit ca să reacţioneze",

Traian Băsescu a declarat, vineri, la România TV, că autorităţile trebuie să acţioneze "proporţional cu răul" pe care îl fac clanurile interlope care s-au întors în România din cauza pandemiei de coronavirus.
 
 
 
 
"Sunt clanuri în Bucureşti. Esenţialul nu este dacă sunt sau nu sunt. Esenţial este dacă sunt sub controlul autorităţilor sau sunt de capul lor. Grupările astea nu ai cum să le opreşti să se asocieze, ci trebuie să le opreşti să facă rău.

Mă refer la bătălia dintre clanurile ţigăneşti şi clanurile româneşti. E vorba despre dominarea unor teritorii. În acele teritorii, clanurile cer taxe de protecţie, clanurile se ocupă de prostituţie, fac bani mulţi de pe urma prostituţiei. Tot în zonele pe care le controlează, controlează distibuţia de droguri", a declarat Traian Băsescu la România TV.

Fostul preşedinte susţin că în prezent "suntem în situaţia nedreptăţii făcute instituţiilor de forţă în diverse împrejurări, în evenimentele din 10 august".

"Datorită acestui lucru, instituţiile de forţă sunt extrem de reţinute. Instituţiile de forţă trebuie să fie mai active ca oricând să nu lase clanurile să pună stăpânire pe teritorii.

Parte din ei s-au retras din Occident. Pandemia a făcut ca autorităţile din toate statele să fie mult mai exigente, ceea ce i-a făcut pe mulţi să se retragă în România. Aici vor să facă ce ştiu mai bine, să încalce legea.

În momentul de faţă, instituţiile statului îmi par timorate de pe urma unor acuzaţii exagerate care au fost făcute la adresa lor în alte împrejurări. Dacă vreţi să vedeţi cum acţionează forţele de ordine, daţi pe Euronews şi vedeţi cum acţionează forţele de ordine în Europa. Nu poţi să îi ceri jandarmului să aştepte să fie lovit ca să reacţioneze", a avertizat Traian Băsescu.

Europarlamentarul a afirmat că "forţele de ordine trebuie să reacţioneze proporţional cu gravitatea faptelor clanurilor"

 

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: