Economie

1000 locuri de muncă în județul Bihor

În această săptămână, firmele şi instituţiile din Bihor au anunţat la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) aproape o mie de locuri de muncă vacante în judeţ, semn că economia nu a fost răpusă de pandemia de Covid-19.

 
Pentru bihorenii cu studii superioare, sunt disponibile 60 de joburi, multe dintre ele la companiile din parcurile industriale din Oradea, care caută analişti de calitate, ingineri, economişti. Totodată, mai multe clinici medicale private caută asistenţi medicali.

Alte 448 de locuri de muncă sunt pentru bihorenii cu studii medii sau absolvenţi de şcoli profesionale, căutându-se agenţi de securitate, casieri, confecţioneri în fabrici de îmbrăcăminte şi de încălţăminte, dar şi muncitori în construcţii. De asemenea, câteva zeci de joburi sunt pentru operatori în producţie, la diferite fabrici orădene.

Totodată, se reconfirmă necesarul de şoferi în firmele de transport, 45 de astfel de locuri de muncă vacante fiind anunţate de mai multe companii.

Bihorenii care nu au nicio calificare au la rândul lor şansa angajării. În total, în judeţ sunt anunţate 281 de joburi pentru angajaţi necalificaţi, precum femei de serviciu, manipulanţi de marfă, montatori de subansamble ori angajaţi în fabrici de încălţăminte.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: