Justiție

11 ani de inchisoare pentru Sorin Ovidiu Vintu

Fostul mogul Sorin Ovidiu Vintu trebuie sa execute o pedeapsa de 11 ani de inchisoare, dupa ce magistratii au contopit mai multe condamnari primite de acesta in ultimii ani, cele mai mediatizate fiind sentinta de 8 ani de inchisoare din dosarul caderii Fondului National de Investitii sau sentinta de 10 ani de inchisoare din dosarul Petromservice.

Vintu mai avea doua condamnari definitive, in dosarul privind santajarea fostului deputat PSD, Sebastian Ghita si, respectiv, cel privind favorizarea fostului director Gelsor, Nicolae Popa.

Afaceristul este in prezent inchis in penitenciar unde executa pedeapsa de 10 ani de inchisoare in dosarul Petromservice, sentinta in care se contopisera si alte pedepse.

Decizia de contopire a sentintelor a fost data de Curtea de Apel Bucuresti la sfarsitul lunii noiembrie si este definitiva, potrivit portalului instantelor.

Judecatorii i-au mai interzis lui SOV dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe o perioada de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

Din pedeapsa de 11 ani, urmeaza sa se scada perioadele in care SOV s-a aflat arestat sau incarcerat in multiplele sale dosare

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: