Externe

11 olandezi arestati pentru trafic de droguri

Poliţiile din mai multe state europene au arestat 11 cetăţeni olandezi şi au confiscat importante cantităţi de droguri, după un an de anchetă în legătură cu o organizaţie criminală activă în toată Europa, transmite vineri AFP.

"Autorităţile naţionale din Germania, Danemarca, Spania, Italia, Olanda, Suedia, Marea Britanie şi Norvegia, cu sprijinul activ al Eurojust, au destructurat un grup de crimă organizată implicat în traficul de droguri", a precizat unitatea europeană de cooperare judiciară într-un comunicat difuzat vineri.

Anchetatorii bănuiesc că traficanţii transportau drogurile cu camionul din Spania către Olanda, ascunse în încărcături legale, după care le redistribuiau în alte ţări.

În total, au fost confiscate patru tone de haşiş, 200 kilograme de amfetamine, 64 de kilograme de cocaină, 45 de kilograme de MDMA (ecstasy) şi 25 de kilograme de cocaină.

"O societate de transporturi cu sediul în Olanda a fost implicată în transportul unor mari cantităţi de droguri către mai multe ţări europene", a menţionat Eurojust.

Cei 11 cetăţeni olandezi au fost arestaţi în mod "coordonat" în diferite ţări, între care Norvegia, unde alte 50 de persoane fac obiectul unor urmăriri judiciare, în cadrul unei "extinderi a anchetei", a mai indicat Eurojust.

În faţa creşterii numărului de atacuri armate şi alte acte de violenţă la Oslo, autorităţile norvegiene au deschis în 2017 o anchetă în legătură cu respectivul grup de crimă organizată, stabilind existenţa de legături clare între state din nordul, sudul şi centrul Europei. Dată fiind dimensiunea transfrontalieră a anchetei, Eurojust a lansat propria investigaţie, în septembrie 2018.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: