Eveniment

22 de mineri chinezi sunt prinși sub pământ în urma unei explozii la o mină de aur

Cei 22 de minerii chinezi prinși sub pământ după o explozie anunță că sunt extenuați și au nevoie de medicamente, declară autoritățile din China.  Explozia s-a produs la 10 ianuarie într-o mină de aur din provincia Shandong, iar muncitorii sunt blocați la peste 600 de metri de intrarea principală în galerii, informează BBC. În China, accidentele de mină sunt frecvente. Luna trecută, 23 de mineri au murit în mina de cărbuni Chongqing.

 
Deflagrația a afectat grav scara ce asigură accesul la fundul minei precum și cablurile de comunicare. Salvatorii au săpat un tunel și au auzit în acest weekend lovituri – primele semne de viață.

 
Cu ajutorul unui cablu, minerii au reușit să transmită un mesaj scris de mână. În acesta scrie că cel puțin 12 muncitori ar fi încă în viață: "Suntem cu toții epuizați. Avem nevoie urgent de medicamente pentru durerile de stomac, de analgezice, pansamente și de antiinflamatoare. Trei persoane suferă și de hipertensiune", era scris pe o pagină de caiet. "Nu se cunoaște situația celorlalte zece persoane. Atât timp cât acțiunea de salvare continuă, continuăm să sperăm. Mulțumim!", mai scrie în bilet. 
Se pare că minerii ar fi înconjurați de o mare cantitate de apă.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: