Politică

22.475 tablete au fost distribuite pentru alegerile locale.Pentru școală nu s-a distribuit nimic

Pentru alegerile locale din toamnă există mii de tablete, anunță STS. Pentru copiii defavorizați care încep școala și care ar putea avea nevoie de tablete pentru cursuri online încă nu există soluții.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) distribuie, în această perioadă, 22.475 de tablete necesare organizării alegerilor locale din acest an. Terminalele informatice sunt predate operatorilor de calculator și informaticienilor.

 
Odată cu desemnarea de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a operatorilor de calculator, STS a început activitatea de predare a echipamentelor informatice și instruirea celor 22.475 de persoane din toată țara, care vor utiliza tabletele din secțiile de votare și birourile electorale de circumscripție locală.

Operatorii de calculator nu aparțin STS, fiind persoane selecționate și desemnate de către AEP. Reprezentanții STS nu operează echipamentele informatice destinate procesului electoral.

STS a instalat infrastructura de comunicații pentru toate birourile electorale de circumscripție, înființate pentru procesul electoral din luna septembrie.

Pentru funcționarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV), specialiștii STS au instalat și configurat peste 9.000 de echipamente, pentru care asigură suportul tehnic IT&C.

 
 

   

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: