Comunitate

3500 de elevi navetiși din Timiș merg la școală cu 150 de microbuze

Autoritățile din Timiș pun la dispoziția celor 3.500 de elevi care sunt nevoiți să facă naveta ca să ajungă la școală doar 150 de microbuze. La Bârna, copiii merg în zile diferite la școală, din cauză că nu au loc în mijloacele de transport. „Este imposibil să transporte atâția copii, respectând distanțarea și încadrându-se în orar.”, spune inspectorul școlar general. 

Dintre cele 165 de microbuze destinate transportului copiilor timișeni la școală, doar 154 pot fi folosite în prezent, restul se regăsesc „pe inventare”: fie nu mai funcționează, fie sunt mult prea uzate ca să mai poată fi folosite în siguranță, iar primăriile nu mai vor să investească în reparații.

Elevii din comuna Bârna, localitate aflată la aproximativ 80 de km de Timișoara, sunt în cea mai dificilă situație. Acolo, 105 de copii din cele șapte sate aparținătoare comunei trebuie să ajungă la școală având la dispoziție două microbuze a câte 18 locuri fiecare. Din aceste 18 locuri, în condițiile actuale, pot fi folosite doar 9. Așa că autoritățile au luat decizia ca unitățile școlare să facă un program special, iar elevii să fie grupați și transportați în zile diferite la cursuri.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: