Externe

44 de grade Celsius la umbră în Spania

Agenţia spaniolă de meteorologie AEMET a emis miercuri avertizări pentru 16 dintre cele 17 regiuni din cauza valului de caniculă care a cuprins ţara, informează DPA.

Mercurul termometrelor a ajuns la 44 de grade Celsius la umbră în regiuni din ţară, doar Insulele Canare, situate în largul coastei nord-vestice a Africii, fiind ocolite de temperaturile record.

Potrivit AEMET, acest al doilea val de căldură al anului din Spania va fi cel mai probabil unul dintre cele mai lungi de la debutul înregistrărilor meteorologice, în 1975. A debutat sâmbătă, potrivit datelor oficiale, şi urmează să atingă vârful în mijlocul săptămânii şi este aşteptat să dureze până la începutul săptămânii viitoare.

Miercuri va fi deosebit de cald, cu temperaturi de până la 44 de grade Celsius în Andaluzia, în sud, şi în Extremadura, în vestul ţării.

În combinaţie cu seceta, care durează de săptămâni, şi cu vânturile puternice, canicula creează condiţii pentru producerea incendiilor forestiere. Cel mai puternic incendiu a făcut ravagii miercuri în municipalitatea Las Hurdes în apropiere de graniţa cu Portugalia. Flăcările au distrus circa 3.500 de hectare în această regiune.

În ţara vecină Portugalia, departamentul de pompieri şi protecţia civilă se luptă cu incendiile de pădure în special în centrul ţării, unde, în anumite regiuni, se înregistrează temperaturi de peste 40 de grade Celsius. 

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: