Eveniment

7 morți și 177 persoane infectate după o nuntă

Șapte morţi şi cel puţin 177 de persoane infectate după o nuntă: micul stat american Maine, în apropiere de Canada, a cunoscut un eveniment "ultra-propagator" de COVID-19, care a reamintit pericolele virusului unei regiuni care credea că se află în siguranţă de centrul epidemiei, relatează vineri AFP. 
Nunta, la care au participat 65 de persoane - încălcând limita oficială de maximum 50 de persoane - datează din 7 august, mai întâi cu o ceremonie la o biserică baptistă şi apoi o recepţie la "Big Moose Inn", două locaţii în apropiere de pitorescul orăşel Millinocket (4.000 de locuitori).

Zece zile mai târziu, 24 de persoane legate de acest eveniment au fost testate pozitiv pentru COVID-19, iar Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) din Maine a deschis o anchetă.

Directorul centrului, Nirav Shah, a oferit joi un nou bilanţ: cel puţin 177 de persoane infectate şi şapte persoane decedate - dintre care "niciuna nu a fost prezentă fizic" la nuntă, a spus el.

Investigaţiile privind contactele au legat mai multe focare de coronavirus apărute în Maine de această nuntă: peste 80 de cazuri într-o închisoare la 370 km distanţă, unde unul dintre gardieni a fost la nuntă, 10 cazuri probabile într-o biserică baptistă din aceeaşi zonă, şi 39 de cazuri şi şase decese într-un cămin de bătrâni, la 160 km de Millinocket.

Pentru acest oraş şi regiunea sa, care relaxase regulile de distanţare introduse la începutul epidemiei şi credea că virusul aparţine trecutului, reapariţia bolii a fost brutală.

"Când am aflat ce s-a întâmplat, toată lumea s-a întors în izolare (...) Am închis totul în oraş", a declarat Cody McEwen, preşedintele Consiliului municipal.

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: