Eveniment

A doua jumătate a lunii mai va înregistra o diminuare a virusului

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat joi, că din estimările specialiştilor, se va înregistra diminuare a amplorii epidemiei generate de noul coronavirus după a două jumătate a lunii mai. El a avertizat, însă, că este posibil că avem parte de perioade grele cu cazuri grave, dar “dacă trăim din frică, rezultatele vor fi nefaste”.

El a mai spus ca la Arad este o situaţie ca la începutul Sucevei. Nu este un focar atât de accentuat ca Suceava. Este un început, dar poate fi menţinut în focare răsleţe, a explicat Nelu Tătaru. 

Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre modul în care ar putea evolua epidemia de coronavirus în România.

“O relaxare va fi după a doua jumătate a lunii mai. Vom avea un vârf spre sfârşitul lunii aprilie”, a spus ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă este posibil că fie închise oraşe precum Aradul sau Deva din cauza răspândirii cazurilor de COVID-19, ministrul Sănătăţii a precizat că “atunci când dinamica din focar ne arată o transmitere accentuată şi locuitorii au o mişcare în afara focarului, atunci închidem acea localitate”.

Nelu Tătaru, despre motivele demisiei managerului Spitalului Judeţean Suceava: “Depăşit de situaţie”
Despre demisia managerului Spitalului Judeţean Suceava, ministrul Sănătăţii susţine că Florin Filip a fost “depăşit de situaţie”.

“Domnul manager nu a putut face faţă. Era o perioadă de o săptămână în care solicitările au fost satisfăcute din partea Ministerului. Domnul manager şi-a arătat neputinţa. Nu a putut controla o activitate din spital.”, a menţionat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii susţine că noua conducere militară a Spitalului va putea salva unitatea medicală.

“Spitalul mai poate fi salvat. Acest spital trebuie să preia o rigorizate militară în care fiecare secţie îşi va evalua personalul. 

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: