Justiție

A fost numit noul director al Institutului Național al Magistraturii

Judecătoarea Simona Marcu, fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost numită în funcția de director al Institutului Național al Magistraturii, instituția responsabilă de pregătirea viitorilor magistrați.

Decizia a fost luată în unanimitate de plenul CSM, în urma concursului organizat de Consiliu.

Directorul INM este numit de CSM, pentru un mandat de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii, din rândul personalului de instruire de specialitate juridică al Institutului, al judecătorilor și procurorilor sau al cadrelor didactice din învățământul superior juridic, acreditat potrivit legii.

Anterior, funcția a fost ocupată, timp de două mandate, de judecătoarea Cristina Rotaru (ÎCCJ).

Simona Marcu a absolvit Facultatea de Drept a Universității București în 1988 și din anul 1990 a fost judecător la Judecătoria Sector 1 și Tribunalul București, președinte de secție, vicepreședinte al Tribunalului București, judecător la Curtea de Apel București și actualmente judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de Contencios Administrativ și Fiscal. Din anul 2017 a fost aleasă membru al Consiliului Superior al Magistraturii, iar în anul 2018 a deținut funcția de președinte al acestui for. La finalul anului 2022 și-a finalizat mandatul de membru al CSM.

Vizualizări: 42

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: