Justiție

A fugit din centrul de carantină de la Dr. Tr. Severin. Unde a fost prins!

În data de 30.03.2020 în evidențele Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Tr. Severin a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 887/P/2020, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ’’zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal.

Din cuprinsul actului de sesizare, și anume procesul verbal din data de 30.03.2020, întocmit de către lucrătorii de poliție și lucrătorii de poliție de frontieră din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Șimian-Postul de Poliție Gogoșu si Sectorului Politiei de Frontieră ’’Porțile de Fier II”, rezultă că în data de 30.03.2020, în jurul orelor 16:10, numitul D.A, domiciliat în comuna Gogoșu, județul Mehedinți, a părăsit centrul de carantină instituționalizată din municipiul Dr. Tr. Severin, unde fusese introdus în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, ulterior fiind depistat în localitatea Gogoșu din județul Mehedinți.

Având în vedere cele constatate, organele de poliție au predat pe numitul D.A. reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți - Centrul Județean de Conducere, Coordonare și Informare a județului Mehedinți, în vederea transportării și carantinării acestuia.

Prin ordonanța nr. 887/P/2020 din data de 30.03.2020 a organelor de cercetare penală din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Simian s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii de ’’zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal.

Menționăm faptul că măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în nici un fel principiu] prezumției de nevinovăție.

Vizualizări: 6,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: