Social-media

A intrat în vigoare legea ce interzice bullying-ul în școli

De vineri, 22 noiembrie, se aplică legea prin care este interzis orice comportament care poate fi considerat violență psihologică. Profesorii vor fi instruiţi astfel încât să recunoască aceste comportamente şi să ia măsurile potrivite.

„În unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică – bullying”, se arată în noua prevedere introdusă în Legea educaţiei.

Profesorii şi învăţătorii vor fi instruiţi, în cardrul sesiunilor de perfecţionare pe care le urmează, şi cu privire la violenţa psihologică – bullying și vor învăța cum să aplice strategiile şi măsurile potrivite, potrivit digi24.ro.

Bullying-ul (violenţa psihologică) înseamnă „acţiunea sau seria de acţiuni fizice, verbale, relaţionale şi/sau cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, care implică un dezechilibru de putere, au drept consecinţă atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptate împotriva unei persoane sau grup de persoane şi vizează aspecte de discriminare şi excludere socială, care pot fi legate de apartenenţa la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală, caracteristicile personale, acţiune sau serie de acţiuni, comportamente ce se desfăşoară în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale”.

Galerie foto


Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: