Externe

A murit fostul președinte George Bush

Fostul preşedinte american George H. W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani, a anunţat purtătorul de cuvânt al familiei. George Herbert Walker Bush a fost cel de-al 41-lea preşedinte al SUA (1989-1993).

Nascut in Massachusetts, George H. W. Bush s-a alaturat marinei americane la varsta de 18 ani si a supravietuit bombardamentului armatei japoneze de la Ogasawara, in septembrie 1944. Bush a fost salvat de un submarin din SUA.

A devenit președinte în ianuarie 1989, după ce a fost vicepreședinte sub Ronald Reagan. A fost anterior șeful Agenției Centrale de Informații și ambasadorul SUA la Națiunile Unite.

În calitate de președinte, el a intensificat dialogul bilateral cu Gorbaciov. În decembrie 1989, George H. W. Bush și Gorbaciov au ținut un summit în Malta și au declarat sfârșitul războiului rece la prima conferință de presă comună, care a avut loc între liderii sovietici și SUA. Cei doi lideri au semnat Tratatul de reducere a armelor strategice, primul pact care vizează reducerea armelor nucleare strategice, în 1991.

Bush a condus forțele de coaliție în războiul din Golf din 1991 împotriva Irakului.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: