Comunitate

A murit profesorul de dezinformare

Analistul si consultantul politic Dorel Șandor a murit duminică dimineață. El s-a luptat cu o boală gravă.

În 2005, după victoria lui Traian Băsescu la prezidentiale, pe care l-a consiliat, Dorel Șandor a fost propus la SIE sau la Departamentul pentru Securitate Națională de la Cotroceni, dar a devenit consilierul noului prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu.

În acea perioadă, Șandor a fost văzut ca principalul responsabil pentru decizia lui Tăriceanu de a renunța la demisie, ceea ce ar fi amânat posibilitatea unor alegeri anticipate.

Într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu în 2006, fostul presedinte Emil Constantinescu a vorbit despre modul în care sunt create miturile politice în România, cu ani de zile înainte ca respectivele personaje să fie aruncate în politica mare, facand referire si la Dorel Șandor, conform qmagazine.ro .

„Au fost două mari operaţii de manipulare a opiniei publice. Una a fost crearea mitului Stolojan. Deci s-a proiectat pe mentalitatea poporului român imaginea dlui Stolojan, a unui om onest, corect, muncitor. Dl Stolojan totdeauna era cel care mergea înaintea Guvernului. A fost menţinut fostul ministru al Finanţelor, dar în spate conducea Stolojan. După aceea, Stolojan a fost numit ministru al Finanţelor şi după aia a venit Guvernul Roman” spunea Constantinescu.



Cine a creat mitul Stolojan?


„Un mare specialist, care şi astăzi este eminenţa cenuşie şi a domnului Traian Băsescu. Este domnul Dorel Şandor, fost profesor de dezinformare la şcoala de securitate de la Băneasa, și care este o minte strălucită şi care, de fapt, a elaborat împreună cu două doamne foarte inteligente, care au mers cu Theodor Stolojan în zona economicului, cît a lucrat pentru Tofan, au creat acest mit Theodor Stolojan, care, treptat, a devenit adjunct al ministrului de Finanţe, secretar de stat, ministru de Finanţe înaintea Guvernului, după care prim-ministru. A fost spălat la Banca Mondială într-un post de funcţionar, pentru ca apoi să intre în PNL, pentru ca ideea structurilor oligarhice să controleze toate partidele”, a mai afirmat Emil Constantinescu.


 
 

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: