Eveniment

A tăiat roțile mașinii de Poliție

Un hunedorean a fost filmat pe camerele de supraveghere de la magazine cum s-a apropiat de o mașină de poliție și i-a înțepat un cauciuc. 

Scena s-a petrecut în orașul Lupeni, potrivit Sindicatului Europol.


Sindicaliştii Europol afirmă că parlamentarii care au modificat legislaţia, dezincriminând portul de arme albe în spaţiile publice, pot fi consideraţi autorii morali au unor fapte de violenţă stradală.

„Ca urmare a unei astfel de decizii, orice dezaxat se poate plimba pe drumurile publice cu un cuțit sau macetǎ asupra sa fără ca polițiștii să poată dispune vreo măsură împotriva acestuia.

În prezent, portul armelor albe anume confecționate pentru înțepare, tăiere sau lovire este incriminat doar dacă autorul este depistat la: adunări publice, manifestări cultural-sportive, în localuri publice (restaurante/terase, instituții publice, mijloace de transport în comun).

Pentru fapta comisă, individul riscă un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere. Legiuitorul a prevăzut pedeapsa închisorii de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, context în care nu poate fi dispusă măsura arestării preventive.

P.S. Dacă bărbatul în cauză ar fi distrus, spre exemplu, 10 mașini de poliție sau alte 10 autoturisme aparținând cetățenilor de bună-credință, consecințele faptelor acestuia ar fi fost aceleași – cercetare în stare de libertate, continuând astfel să reprezinte un pericol public“.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: