Eveniment

Accident grav în Slovenia cu un autocar din România

Un accident grav a avut loc vineri dimineața pe autostrada Pomurska, între Gančani și Murska Sobota, în Slovenia, fiind implicat un autocar din România.

Un autocar din Brașov a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat în urma impactului rezultând trei morți iar alte patru persoane fiind rănite. Din cauza accidentului, autostrada din Slovenia a fost închisă până la ora 11.00 între nodurile Gančani și Lipovci, în direcția Maribor.

Ministerul de Externe anunță că o echipă consulară a fost trimisă de urgență la locul accidentului, cei mai mulți călători de la bord fiind cetățeni români.

Autocarul a părăsit carosabilul și a căzut în șanțul de lângă el, lovindu-se de un gard dar cauzele accidentului nu sunt, deocamdată, cunoscute. „Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident. Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei”, a transmis MAE.

Cei trei răniți au fost internați la spitalul din Murskosobo.

Vizualizări: 43

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: