Eveniment

Accident rutier cu 13 victime

Un accident rutier în care au fost implicate un microbuz şi un autotren a avut loc sâmbătă seara în localitatea Vânători din judeţul Iaşi, 13 persoane, între care şi un minor, fiind transportate la spital, conştiente, pentru investigaţii suplimentare, a informat IGSU.

În accident au fost implicate în total 17 persoane, iar pentru gestionarea misiunii de răspuns la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

La faţa locului, echipajele operative au intervenit cu două maşini de stingere, o autospecială de descarcerare şi o autospecială pentru transport victime multiple. De asemenea, la locul producerii accidentului au acţionat două ambulanţe SMURD, o autospeciala de terapie intensivă mobilă şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Coordonatorul SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat sâmbătă seara că 13 dintre victimele accidentului care a avut loc în localitatea Vânători, între un TIR şi un microbuz, au fost transportate la spitalele din municipiul reşedinţă pentru a primi îngrijiri medicale.

"Au fost 16 persoane implicate, 13 având nevoie de intervenţie medicală. Un copil şi părinţii săi au fost transportaţi la UPU de la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria. De asemenea, trei pacienţi au fost transportaţi la Spitalul de Neurochirurgie, alţi şapte la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon. În cea mai gravă stare se află două femei de 59 ani. Una dintre ele, care are fractură de bazin, a fost transportată la Spitalul Sf. Spiridon. Cea de-a doua are un traumatism cranian, ea fiind dusă la Spitalul Prof. dr Nicolae Oblu", a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi şi medic şef la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: