Economie

Accidente grave de muncă în Gorj și Dolj

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a murit, joi, după ce un mal de pământ s-a surpat peste el, evenimentul având loc în judeţul Dolj. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină, joi, în localitatea Dăbuleni, după ce un mal de pământ s-a surpat peste un bărbat.

La faţa locului s-au deplasat o autospecială de descarcarere, un autocamion dotat cu containar multirisc, o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o autospeciala SMURD, un echipaj SAJ şi un buldoexcavator.

ISU a precizat că bărbatul, în vârstă de 31 de ani, făcea lucrări de canalizare şi era într-un şanţ adânc de patru metri când malul de pământ s-a surpat peste el.

Pompierii au reuşit să-l scoată de sub pământ, dar echipajul Serviciului de Ambulanţă a declarat decesul.

Și la Plopșoru, în județul Gorj, doi muncitori au fost prinși sub un mal de pământ. „În urma acestui eveniment Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sistat activitatea desfășurată de către angajator la locul de muncă unde s-a produs evenimentul, pe raza comunei Plopșoru.

Angajatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform legislației în vigoare, pentru nerealizarea măsurilor dispuse de către inspectorii de muncă în urma unui control anterior, respectiv neasigurarea mijloacelor de protecție colective împotriva surpării terenului“, a transmis instituția publică.

Echipajele de salvare sosite la fața locului au constatat că două persoane de sex masculin, în vârstă de 47, respectiv, 49 de ani, au fost scoase de sub malul de pământ de către colegii alături de care efectuau lucrările la rețeaua de apă. Cele două persoane au fost evaluate medical la fața locului, iar apoi au fost transportate la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. 

Cei doi lucrau la extinderea sistemului de alimentare cu apă.


 

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: