Externe

Activiștii "Last Generation" au vrut să oprească slujba de Crăciun

Poliţia germană a informat sâmbătă că activişti pentru climă intenţionau să întrerupă o slujbă de Crăciun televizată despre care credeau că va fi transmisă în direct, dar au ajuns la faţa locului prea târziu, aceasta fiind înregistrată cu o zi mai devreme, transmite dpa.

Ecologişti aparţinând organizaţiei "Last Generation" nu au reuşit să întrerupă slujba care, iniţial, urma să fie transmisă în direct la televiziunea publică, dar care a fost înregistrată în avans după o scurgere a informaţiilor despre planurile protestatarilor.

Opt activişti ai organizaţiei au apărut la Biserica Învierii din cartierul Mohringen din Stuttgart sâmbătă la prânz, dar au constatat că era încuiată. Biroul parohial a sesizat poliţia, care a identificat alţi doi potenţiali protestatari şi i-a îndepărtat.

"Last Generation" blochează ieşirile de pe autostrăzi şi intersecţiile din Berlin şi alte oraşe mari din Germania de la începutul acestui an pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la problemele de mediu generate de schimbările climatice. Au organizat, de asemenea, proteste în muzee, stadioane, ministere şi aeroporturi.

Vizualizări: 48

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: