Economie

Activitate reorganizată la minele Lonea și Lupeni

Activitatea la minele Lonea şi Lupeni, din Valea Jiului, a fost reorganizată în trei schimburi, din cauza lipsei de personal. Potrivit conducerii Sindicatului "Muntele", reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara, la Mina Lupeni se lucrează în două abataje pe trei schimburi de câte şase ore, fără însă ca productivitatea muncii să fie afectată în mod semnificativ. La Mina Lonea activitatea se derulează normal, adică pe patru schimburi de câte şase ore.

Un număr de 530 de angajaţi de la exploatările miniere ale CEH au fost disponibilizaţi în luna decembrie a anului trecut, majoritatea de la Lupeni şi Lonea, în baza programului de închidere a celor două mine de cărbune.

"Producţia s-a diminuat puţin. Nu ştiu exact cu cât, pentru că s-a redus personalul, dar vine o producţie consistentă atât de la Lupeni, cât şi de la Lonea. Avem însă cu cine lucra. S-a reorganizat un pic activitatea şi la Mina Lupeni lucrăm pe trei schimburi de câte şase ore, la cele două abataje", a declarat miercuri preşedintele Sindicatului "Muntele", Darius Câmpean.

În opinia liderului sindical, termenii programului de disponibilizări de personal din mineritul Văii Jiului vor trebui regândiţi pentru anul în curs, în contextul în care activitatea de extracţie a cărbunelui la minele Lupeni şi Lonea nu s-a oprit la 1 ianuarie 2019, pentru a respecta o directivă a Comisiei Europene referitoare la ajutorul de stat.

Vizualizări: 316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: