Comunitate

Acuzație sindicate: Ministerul încurajează obezitatea copiilor și dă afară 1500 de profesori

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția, printr-un comunicat de presă, asupra propunerii Ministerului Educației Naționale de modificare a planurilor-cadru din învățământul primar. Printr-un proiect de ordin de ministru se dorește eliminarea a 2 ore/ săptămână de educație fizică la clasa pregătitoare, 2 ore/ săptămână la clasa I și 1 oră/ săptămână la clasa a II. Concluzia Federației Sindicatelor Libere din Învățământ e că Ministerul Educației Naționale vrea copii bolnavi și obezi în școli.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educației Naționale să anuleze proiectul de ordin prin care se propune eliminarea totală a orelor de educație fizică de la clasele pregătitoare și I, precum și a unei ore de la clasa a II-a, urmând ca în locul acestora să apară disciplina “joc și mișcare”, care va fi predată de învățătoare. Prin acest proiect de ordin, Ministerul Educației Naționale nu face altceva decât să încurajeze lipsa mișcării, un regim de viață nesănătos și creșterea obezității în rândul elevilor din România. În plus, prin această propunere Ministerul Educației Naționale trimite în șomaj cel puțin 1.500 de profesori de sport, susțin sindicatele.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății de supraveghere a obezității copiilor din Europa (COSI) indică pentru România, la copiii de 8 ani, o prevalență a obezității de 11,6% și a supraponderabilității de 26,75 %.

De asemenea, acest ordin ar duce la concedierea a 1500 de profesori. Colegii noștri vor fi pur și simplu trimiși acasă, în șomaj, în condițiile în care sistemul de învățământ are nevoie de personal didactic calificat și de programe care să încurajeze sportul și mișcarea de la vârste cât mai mici. Înlocuirea profesorilor de sport cu învățătoarele reprezină o formă mascată de reducere a costurilor din educație, deși guvernanții s-au lăudat cu creșterea fondurilor pentru acest sistem, adugă FSLI.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: