Administrație

Al treilea județ care impune masca în spații publice deschise

​​Purtarea măștii în spații deschise aglomerate va fi obligațorie și în județul Vâlcea, decizia fiind luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea prefectului Tiberiu Costea.

Astfel, potrivit hotărârii adoptate miercuri, purtarea măştii de protecţie va deveni obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul, respectiv în târguri de zi, târguri săptămânale, pieţe agro-alimentare, ştranduri, piscine, gări, autogări, staţii de transport în comun etc. De asemenea, în spaţiile deschise aglomerate în care se manipulează /selectează produse şi mărfuri este obligatorie şi purtarea mănuşilor de protecţie.

Până acum, Dâmbovița și Argeș au anunțat că purtarea măștii devine obligatorie în spațiile publice deschise.

De la începutul epidemiei de coronavirus în Vâlcea au fost confirmate 417 de coronavirus, 17 în ultimele 24 de ore.

La solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, pe fondul creşterii rapide a numărului de cazuri din judeţ care a dus la atingerea capacităţii maxime de internare în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean (la data de 29.07.2020 erau internaţi 73 de pacienţi în condiţiile în care în secţia are 68 de paturi), a fost propusă includerea în reţeaua COVID şi a spitalelor din Brezoi şi Drăgăşani, pentru preluarea pacienţilor pozitivi asimptomatici.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: