Politică

ALDE critică dur rectificarea bugetară

Vicepreşedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat, joi, că dacă rectificarea bugetară rămâne în această formă, ALDE va avea o discuţie cu PSD, pentru a vedea cum mai pot colabora la guvernare cele două partide.

Vosganian a criticat, joi, la Iaşi, modul în care ministrul Finanţelor vrea să facă rectificarea bugetară, el precizând că lucrurile vor trebui tranşate în coaliţie printr-o discuţie "foarte serioasă".

"Am avut luni o întâlnire cu primul-ministru, ministrul Finanţelor şi alţi lideri din PSD. Împreună cu mine au participat Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Chiţoiu. La această întâlnire s-a discutat situaţia bugetului atât în ce priveşte echilibrele macroeconomice cât şi în ce priveşte raportul dintre venituri şi cheltuieli, în perspectiva menţinerii deficitului bugetar la 2,72 din PIB. Am făcut obiecţia că modul în care se face rectificarea bugetară nu prezintă o viziune de susţinere a politicilor publice, mai ales în ceea ce priveşte reducerile de la ministerul Culturii, de la ministerul Educaţiei, de la ministerul Sănătăţii şi de la ministerul Transporturilor", a declarat Varujan Vosganian.

El a afirmat că le-a precizat celor din PSD că va fi foarte greu de susţinut în faţa opiniei publice tăierile de fonduri de la Cultură, Educaţie şi Sănătate, în timp ce serviciile de informaţii primesc fonduri suplimentare.

"După obiecţiile noastre care au fost spuse pe un ton destul de apăsat, chiar dacă politicos, a rămas ca ieri (miercuri – n.r.) să avem o nouă întâlnire. Domnul Teodorovici ne-a comunicat că după şedinţa de guvern ne vom întâlni. Adică ne va căuta. Dacă v-a căutat pe dumneavoastră, ne-a căutat şi pe noi, şi astăzi am aflat că rectificarea merge înainte", a precizat vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian.

El consideră că în actuala variantă este vorba de o "rectificare exclusiv PSD" şi că ALDE nu-şi asumă nicio responsabilitate.

Vizualizări: 58

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: