Externe

Alegeri în Israel

Israelienii votează astăzi în cele mai contestate alegeri generale din ultimii ani, scrie BBC. Premierul Benjamin Netanyahu, liderul Partidului Likud de dreapta, încearcă să obţină al cincilea mandat. Însă este vizat de acuzaţii de corupţie şi are drept rival un fost general, Benny Gantz.

Gantz, liderul alianţei de centru Albastru şi Alb, s-a concentrat în campanie pe elemente-cheie precum securitatea şi a promis o clasă politică mai curată.

Niciun partid nu a câştigat vreodată majoritatea în Parlamentul de 120 de locuri al Israelului – Knesset – aşa că de îndată ce rezultatele parţiale vor fi publicate, la ora locală 22:00 (21:00 ora României) marţi, negocierile vor începe pentru crearea unei coaliţii de guvernare.

Sondajele de opinie înainte de alegeri arătau că cele două partide sunt foarte apropiate, ambele urmând să câştige 30 de locuri. În sistemul israelian, avantajul rămâne de partea lui Netanyahu, cel care rămâne favorit pentru a forma o nouă coaliţie de guvernare, conform jurnalistului BBC Tom Bateman.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: