Politică

Alegerile anticipate la cel mult două săptamâni de locale

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a anuntat, vineri, ca lista Guvernului Orban II si programul de guvernare ar urma sa fie prezentate Parlamentului la inceputul saptamanii viitoare.

"Urmeaza pana luni sa finalizam celelalte proceduri, respectiv lista Cabinetului si programul de guvernare, iar la inceputul saptamanii viitoare sa ne prezentam in fata Parlamentului, cu aceasta lista si cu acest program de guvernare, pentru a fi pus in dezbatere si pentru a fi supus votului Parlamentului", a declarat Danca .

Seful Cancelariei premierului demis spera ca anticipatele vor avea loc in iunie, nu neaparat simultan cu localele, ci posibil la distanta de o saptamana sau doua.

"Nu exista o proiectie care sa depinda doar de noi, depinde cum se va derula toata aceasta procedura de declansare a alegerilor anticipate. Nu este neaparat nevoie ca acestea sa fie organizate simultan, pot fi organizate aceste alegeri la o distanta de o saptamana-doua una de cealalta.

Nu sunt in acest moment conditiile clare pentru a putea spune exact data atat pentru alegerile locale, cat si pentru alegerile parlamentare inainte de termen, dar sigur, ne dorim ca acestea sa aiba loc la un interval cat mai aproape unele de celelalte, astfel incat sa inchidem acest ciclu electoral si sa dam Romaniei un Parlament care sa sustina un Guvern pentru masuri pe termen lung, pentru un mandat de patru ani de zile", a punctat el.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: