Politică

Alexandru Rafila se trage de bretele cu urmașii lui Liviu Dragnea

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, s-a înscris în PSD și va candida la alegerile parlamentare din partea social-democraților. În conferința de presă de la sediul PSD, el a criticat atât Guvernul cât și pe șeful statului pentru atitudinea din pandemie.


Alexandru Rafila a declarat că principala problemă a României este că deciziile sunt reactive, nu predictive, adică se iau decizii abia după ce se întâmplă ceva.

 
„Sunt decizii reactive, nu predictive. Dupa ce se intampla devenim ingrijorati si luam masuri intr-un moment cand e mai greu sa castigi controlul (...) Nu mai trebuie sa asteptam ca lucrurile sa se intample, asta cred ca trebuie sa fie lectia pe care sa o invatam din aceasta pandemie”, a declarat acesta.

 
În legătură cu faptul că președintele Klaus Iohannis a criticat în dese rânduri PSD în actuala criză epidemiologică, Alexandru Rafila a spus că nu a fost o idee bună.

„Politizarea unei probleme de sanatate publica nu a fost o idee buna. Lucrul asta creeaza confuzie populatiei si cand se iau masuri oamenii nu stiu ce sa mai creada si aleg masura pe cea mai facila. Cred ca asta e raspunsul, trebuie sa incercam sa evitam dezbaterile de natura politica cand avem toti un scop comun, sanatatea publica”, a declarat Alexandru Rafila.

Cu rugamintea sa nu fie interpretat politic, ci medical, Rafila a mai adus o critică guvernantilor pe tema pregatirii inceperii scolilor.

„Dvs vi s-a parut ca anul scolar a fost bine pregatit? Cand am inceput sa discutam? La data de 1 septembrie desi exista o crestere (a numarului de cazuri) de la 1 iunie, si stiam ca vine toamna si ce se poate intampla”, a spus Rafila.

Aveți dreptate domnule profesor! Dar nu erați în țară când a început anul școlar? Nu erați în țară când s-au luat măsuri reactive și nu predictive? Nu erați aici cînd președintele Iohannis a criticat PSD? Erați plecat când vi s-a părut că se politizează sănătatea publică? Cum se explică că ați devenit brusc critic cu actuala guvernare după ce v-ați înscris în PSD și după ce ați obținut un loc eligibil pe listele pentru parlament? Ce vă trebuia domnule profesor să vă amestecați în tărâța din troacă indiferent de culoarea ei?!? O viitoare pensie mai bună, un viitor post de ministru al sănătății?!Am crezut tot ce ne-ați spus despre boala care ne bântuie.De acum înainte o să credem  că expunerile dumneavoastră sunt doar declarații politice!Dacă rămâneați departe de politică îmbătrâneați frumos. Așa, o să vă trageți de bretele cu  urmașii lui Liviu Dragnea....

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: