Stil de viață

Alimente cu făină de greieri, la vânzare în Lidl sau Kaufland

Alimentele cu făină de greieri vor fi găsite în curând în marile lanțuri de magazine, după ce Comisia Europeană a aprobat recent făina de greieri pentru compoziția alimentelor.

Astfel, alimentele cu făină de greieri vor ajunge la Lidl, urmând să fie disponibile și la Kaufland, și la Aldi, informează Ziarulromanesc.de, referindu-se deocamdată la lanțurile de magazine din Germania.

Conform sursei citate, în cele mai multe cazuri, insectele prelucrate sunt ascunse sub numele de colorant E 120. Așa-numitul „carmin roșu ” este obținut din insecte fierte și zdrobite. Vopseaua este obținută de la insecte care trăiesc pe cactuși. Pe etichetele produselor alimentare și cosmeticelor, este cel mai adesea etichetat ca „E 120”, „carmin roșu”, „carmin”.

După cum dezvăluie site-ul de comparație „Codecheck”, aceste insecte pot fi găsite, de exemplu, în M&M’s Crisp, dar și în iaurturile Müller și Danone. Colorantul din insecte se găsește și în drajeurile Skittles, gumele Haribo, băuturile roșii, dulcețurile de căpșuni și zmeură și siropurile dulci. În plus, colorantul poate fi găsit în cârnați, ketchup și chipsuri.

Făina de greieri se poate adăuga, de exemplu, la paste, pâine, fursecuri, pizza, cereale si batoane. Adaosul de făină de insecte trebuie marcat pe etichete, deoarece este cerut de reglementările UE.

Pentru produsele făcute cu făină de greier de casă (pâine, biscuiți, biscuiți, grisine, paste, pizza, amestecuri de panificație sau batoane și paste) termenul de pe etichetă va fi denumirea științifică a insectei, adică Acheta domesticus. Același lucru este valabil și pentru alimentele derivate din gândaci de bălegar (congelate, paste, uscate și pudrate), care sunt etichetate ca Tenebrio Molitor . Lăcusta migratoare este etichetată ca Locusta migratoria .

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: