Omul zilei

Alina Gorghiu: "În România... pentru că o comisie nu s-a reunit de doi ani, nu se aplică această măsură iar 100 de oameni mor, anual, din cauza violenței în familie"

Omul zilei este Alina Gorghiu a criticat PSD pentru că nu a susţinut amendamentul său în baza căruia agresorii cu ordin de protecţie în urma cazurilor de violenţă domestică să poarte brăţări electronice.

”O să vă surprind. Vă dau niște cifre. Nimeni nu vorbește despre acest subiect, în schimb... vorbim despre toate prostiile din lume. În fiecare an, vorbim de peste 30.000 de victime ale violenței domestice, bărbați și femei. Știți câți mor în urma acestor violențe? Peste 100 de oameni anual! Oameni buni, legea prevede foarte clar ca agresorul, în cazul ordinului de restricție care trebuie să respecte o distanță, trebuie să poarte o brățară electronică astfel încât să fie monitorizat. În România... pentru că o comisie nu s-a reunit de doi ani, nu se aplică această măsură. Am cerut, prin amendament, alocarea unui buget. S-a respins, dar vorbim de 100 de oameni care mor, anual, din cauza violenței în familie”, a declarat Alina Gorghiu.

Violența domestică este atunci când o persoană încearcă să controleze și să-și impună puterea asupra partenerului său într-o relație intimă. Poate fi vorba de abuz fizic, abuz emoțional sau abuz financiar. Este săvârșită atât de bărbați, cât și de femei.

Vizualizări: 390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Omul zilei:

Citește și: