Politică

Ambasada României în Israel nu se mută. Cine l-a răzgândit pe Dragnea!

Ambasada Palestinei a anunţat, după întâlnirea de luni dintre ambasadorul Fuad Kokaly şi liderul PSD, Liviu Dragnea, că decizia lui Liviu Dragnea este că guvernul României nu va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

”Ambasada Statului Palestina salută decizia lui Liviu Dragnea potrivit căruia guvernul României nu va muta ambasada României de la Tel Aviv, la Ierusalim”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Palestineri, remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, luni, 13 mai, 2019, Fuad Kokaly, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statului Palestina la Bucureşti a avut o întrevedere cu Liviu Dragnea, în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cât şi de lider al partidului de guvernământ.

”România a reprezentat de-a lungul istoriei recente un factor de stabilitate şi un mediator substanţial în ce priveşte relaţia cu Orientul Apropiat, respectând tratatele internaţionale şi drepturile omului. Un actor activ şi implicat în menţinerea păcii în Orientul Mijlociu, România dă dovadă încă o dată că se situează de partea justiţiei internaţionale, pledând pentru o pace justă şi pentru securitate în regiune”, se mai arată în comunicat.

Ambasada Palestinei mai anunţă că, în cadrul întrevederii, domnul Liviu Dragnea a dat asigurări că susţine cooperarea bilaterală dintre cele două state şi chiar doreşte să identifice noi zone de interes comun, având în vedere relaţia indisolubilă şi de lungă durată pe care cele două state o împărtăşesc alături de popoarele lor.

”Liviu Dragnea a reafirmat încă o dată poziţia statului român în ce priveşte conflictul israeliano-palestinian şi rezolvarea acestuia pe baza soluţiei celor două state”, se arată în finalul comunicatului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat anul trecut, în luna aprilie, că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Pe 25 martie el a spus că că este necesară o discuţie pe această temă în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi luată o decizie.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: