Eveniment

Ambasadorul Hurezeanu își recunoaște limitele

Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, a anunțat că ministrul Muncii, Violeta Alexandru, ”n-a tras doar concluzii pozitive”.
 
Val de proteste în Bonn ale românilor plecați la muncă sezonieră. Despre situația lor a vorbit Emil Hurezeanu la Digi24. 

”Sunt 200 de oameni care vor să rămână în fermă, mai sunt aproximativ 50 de persoane care acceptă să fie relocați, iar ceilalți vor să se înscrie pe listele de repatriere. În timp ce doamna ministru se îndreaptă spre Bonn, autoritățile au fost informate și au trecut deja la măsuri: salariile restante vor fi plătite, cei care vor să fie relocați vor înnopta astăzi în aceeași fermă unde au primit și mâncare în ultimele zile, iar cei care nu mai vor să lucreze în Germania, pentru că le-a ajuns după o lună și vor să-și vadă familia, se vor întoarce acasă pe liste de repatrieri, avioane charter așteaptă să primească autorizație de aterizare în România, avem înscriși sute de români” a anunțat Emil Hurezeanu, la Digi24. 

”Nu putem acționa direct în interiorul fermelor, pentru că sunt proprietăți private, nici poliția federală nu intră în ferme, stă la intrare. Suntem dependenți de informațiile pe care le primim de la oameni” a precizat ambasadorul. 

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: