Economie

Amendă de 80 milioane lei vechi pentru că vindea fursecuri ilegal

O firmă specializată în fabricarea produselor de patiserie, din Slatina, a primit trei amenzi, duminică, de la polițiștii specializați în investigarea criminalității economice, după ce oamenii legii au descoperit că societatea încălca mai multe prevederi legale. Una dintre infracțiunile săvârșite era de evaziune fiscală.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu, s-a descoperit că operatorul economic, cu două puncte de lucru pe raza orașului, vindea produse fără să elibereze bonuri fiscale.

Polițiștii au aplicat firmei două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.250 de lei, iar ca măsură complementară au confiscat suma de 1.022 de lei.

Totodată, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au constatat faptul că, același agent economic, nu a respectat măsurile specifice instituite în contextul stării de alertă, în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19.

„În fapt, personalul nu purta echipament de protecție, nu a fost efectuat instructajul privind măsurile impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, iar operațiunile de curățenie și dezinfecție nu au fost efectuate corespunzător”, a mai spus Alexandra Dicu.

Pentru încălcarea prevederilor Hotărârii 857 / 2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice, compania cu pricina a fost sancționată, și pe această linie, cu amendă în valoare de 30.000 de lei.
 

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: