Justiție

ANAR va acţiona în judecată mai mulţi operatori de plajă

Administraţia Naţională "Apele Române" a început demersurile legale necesare pentru acţionarea în judecată a mai multor operatori de plajă care nu s-au prezentat sau nu au agreat modelul-cadru contractual în vederea semnării contractelor de închiriere pentru sectoarele de plajă adjudecate, informează un comunicat al instituţiei.

De asemenea, ANAR a acţionat în judecată pe toţi operatorii de plajă care, după publicarea şi intrarea în vigoare a Ordonanţei nr. 8/2023, au refuzat sistematic demolarea vechilor beach-baruri, ocupând abuziv şi contrar prevederilor legale.

"Din acest motiv, o parte din sectoarele de plajă nu au putut să fie scoase la licitaţie", susţin reprezentanţii ANAR.

În funcţie de hotărârile instanţelor de judecată, va fi stabilită valoarea financiară a prejudiciului adus statului român, ANAR urmând să întreprindă demersurile necesare pentru recuperarea integrală a acestuia.

Astfel, având în vedere motivele invocate public de o parte dintre operatorii de plajă cu privire la modul de implementare de ANAR a OUG nr. 8/2023, ANAR susţine că a acţionat conform cerinţelor şi prevederilor legale a ordonanţei emise de autoritatea publică în domeniul gospodăririi apelor, respectiv Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

"Pornind de la valoarea preţului de pornire stabilită prin OUG şi indexată la indicele preţului de consum, respectiv de 16,37%, participanţii la licitaţie au ofertat un nivel mediu al chiriei de peste 60,48% aferent etapelor I şi II al procedurilor de licitaţie publică organizate de ANAR. Caietul de sarcini a fost însuşit şi asumat de către participanţii la licitaţie şi ulterior condiţiile/criteriile stabilite au devenit obligaţii contractuale pentru cei care au câştigat, respectiv adjudecat sectoarele de plajă", se arată în comunicat.

Vizualizări: 62

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: