Economie

Angajaţii Dacia, trimişi din nou în şomaj tehnic

1100 de angajaţi de la uzina Dacia de la Mioveni au intrat, de marţi, în şomaj tehnic. Măsura vine la nici o lună de zile de când în fabrică a fost reluată integral activitatea. 15 mii de oameni lucrează aici.

Potrivit liderilor de sindicat, cei 1100 de salariaţi care vor sta acasă în şomaj tehnic sunt din Secţiile Presaj şi Mecanică, secţii care produc piese şi subansamble pentru fabrici din Rusia, Maroc, Brazilia, Franţa, care sunt închise.

“Cei care sunt în şomaj tehnic fac piese pentru alţii. Atunci, nelucrând ei, n-au ce să lucreze nici ai noştri.(…) Din 15 mii de oameni, stăm acasă 1100. Am convenit ca Presajul să lucreze doar în două schimburi. Fiecare echipă, când îi vine rândul la schimbul trei, stă acasă” a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Pavelescu, lider de sindicat Dacia.

760 de angajaţi din Secţia Motoare nu vor mai veni la muncă până la finalul lunii iunie. Dacia a reluat activitatea integral în data de 4 mai, însă acum se produc doar 1180 de maşini pe zi, potrivit sindicaliştilor.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: