Administrație

Angajatii DRDP TIMISOARA cereau mita si de la formatia AC/DC

In dosarul spagilor incasate la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara,opt persoane au fost puse sub acuzare acestea fiind retinute pentru 24 de ore.

Printre cei retinuti se afla directorul DRDP Timisoara, Cristian Ispravnic, Cristian Horgea, sotul fostului prefect de Arad si mai multi sefi de departamente din DRDP Timisoara care au fost dusi la Bucuresti pentru a fi prezentati in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva. In acelasi dosar au calitatea de suspecti trei parlamentari, doi din Arad si unul din Caras- Severin. Angajatii DRDP Timisoara luau mita de la transportatorii care treceau cu camioanele in Ungaria si carora, la cantar, in schimbul banilor, li se reduceau, in documente, cantitatile de marfa transportata.Dupa mai multe ore de audieri, in noaptea de luni spre marti, procurorii DNA au decis sa retina opt persoane.

Acestea sunt: Cristian Ispravnic, directorul DRDP Timisoara, Mircea Lucaciu, sef la Departamentul Venituri al DRDP Timisoara, Mirel Pascu, sef la Juridic in aceeasi institutie, precum si Elisabeta Miutescu, angajata a Directiei,  Cristian Horgea, sotul fostului prefect de Arad, responsabil de cantar la Vama Nadlac2,  Cristian Dima, lucrator la cantar. Acestora li se adauga Anca Stoenescu, fost sef al Inspectoratului Scolar Judetean Arad, care ar fi raspuns la comenzi politice din partea PSD, si Alin Vasile Baetan, pentru care ar fi fost aranjat un concurs.

Potrivit anchetatorilor,  Elisabeta Miutescu a fost implicata in scandalul din anul 2010 cand un membru din staff-ul trupei AC/DC a reclamat ca angajati ai CNADNR le-au cerut spaga pentru a le permite trecerea camioanelor cu echipamente catre Ungaria, dupa ce formatia a sustinut un concert la Bucuresti. Atunci, patru angajati, intre care si Miutescu, au fost concediati de ministrul Transporturilor de la acea vreme, insa cu totii si-au recastigat posturile in instanta in 2012.

In acelasi dosar, trei parlamentari au calitatea de suspecti: deputatul Dorel Caprar, seful PSD Arad, despre deputatul Florin Tripa de la Arad si  senatorul Ioan Chisalita de la Caras- Severin. Cei trei au fost si ei audiati, in cursul zilei de luni, la DNA Timisoara, in acelasi dosar.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: