Justiție

Anularea recursului compensatoriu nu se lasa cu sanctiuni CEDO

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a participat joi la reuniunea de la Strasbourg a Comitetului Delegatiilor Ministrilor in format Drepturile Omului (CM-DH) dedicata supravegherii executarii hotararilor CEDO, unde a reusit sa evite la limita o rezolutie impotriva Romaniei.

"A fost o dezbatere dificila cu rezultate pozitive pentru Romania. Dar trebuie sa gandim, redactam si aplicam un plan urgent de masuri integrate pentru a rezolva durabil problema conditiilor din penitenciare si siguranta cetatenilor si de a stopa condamnarile Romaniei la CEDO. Ma bucur sa am sprijinul Primului Ministru in aceasta directie", a declarat Ministrul Justitiei.

Ministrul Justitiei a fost asistat la dezbateri de ambasadorul Razvan Rusu, reprezentantul permanent al Romaniei pe langa Consiliul Europei, agentul guvernamental al Romaniei pentru CEDO, Simona-Maya Teodoroiu, precum si de o echipa de experti din cadrul Ministerului Justitiei si MAE, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Dupa trei ore de dezbateri intense, in urma pozitiei si argumentelor prezentate de Catalin Predoiu, Comitetul a hotarat sa amane emiterea unei rezolutii critice la adresa sistemului penitenciar din Romania si sa emita in loc o decizie de recomandare, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Predoiu a mai avut joi o intrevedere cu Presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului, domnul Linos-Alexandre Sicilianos si va avea vineri o intrevedere cu reprezentantii Serviciului de Executare a Hotararilor CEDO.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: