Declarația zilei

Arafat: Izoleta nu mai este obligatorie, pentru că nu avem

Transportul pacienților cu COVID-19 din România se face cu ambulanțe, dar fără izoletă, spre deosebire de începutul epidemiei. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat pentru Europa Liberă că izoleta nu mai este folosită în prezent la transportarea pacienților cu COVID-19. Alis Grasu susține că Ambulanța București nu a fost vreodată dotată cu izolete.

"La început era obligatorie transportarea cu izoleta la spital a pacienților cu COVID-19. Acum nu mai este, pentru că numărul pacienților este mare. La început era, da. Izoleta nu mai este obligatorie, pentru că nu avem. Ne-ar trebui sute de izolete sau zeci de izolete într-un oraș ca să putem transporta pe toți. Nu putem aștepta după izoletă. Nici în alte țări nu o folosesc, s-a folosit la început, când erau cazurile puține", a declarat, pentru Europa Liberă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat că ambulanțele se nebulizează, se dezinfectează și li se șterg suprafețele. Acest lucru se întâmplă după fiecare cursă, dar nu în cazul tuturor ambulanțelor care transportă pacienți COVID-19.

Vizualizări: 306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Declarația zilei:

Citește și: