Externe

Are diplomă de medic, dar nu are cunoștințe elementare

Un medic din Nigeria, dar care a studiat în România este anchetat în Marea Britanie, după ce colegii săi din spitalul unde lucra și-au dat seama că acesta nu are cunoștințele necesare domeniului său.

Există o serie de suspiciuni privind modul în care medicul Francis Megwa a obținut dreptul de a profesa, arată independent.ie. Publicația care a scris despre acest caz nu precizează cărei universități din România îi apaține facultatea de medicină pe care a urmat-o nigerianul.

Francis Megwa a lucrat la o maternitate din Limerick, Irlanda, în perioada 9 iulie și 14 august 2018. Medicul nu știa cum se pune o branulă unui pacient, nu era capabil să interepreteze analizele medicale, să pună un diagnostic și chiar ar fi întrebat "ce înseamnă obstetrician".

Directorul spitalului, Dr. Gerard Burke, e de părere că dr. Megwa nu a urmat niciodată școala de medicină.

Un reprezentant al Consiliului Medical a declarat comitetului de anchetă că dr. Megwa și-a obținut calificarea de la o universitate din România în 2015. Timp de patru luni a fost stagiar într-un spital privat din România, iar apoi ar fi făcut voluntariat timp de două luni într-un spital de urgență din București. După mai bine de un an, timp în care nu a activat în domeniul medical, a ocupat un post de observator de patru luni la un spital NHS din Scoția. El nu a lucrat niciodată într-un loc de muncă plătit ca medic calificat, mai arată sursa citată.

"Cunoștințele lui erau mai puține decât întâlnisem vreodată. Nu avea multe abilități de bază pe care le vedem în mod normal la spitalul nostru, care până acum ar fi fost învățate într-un an de stagiu – el nu făcuse asta. Eram suficient de îngrijorat încât să-i dau un avertisment verbal și să-l plasez într-un rol de observator – ca un student la medicină. Nu trebuia să prescrie medicamente, nu trebuia să facă nicio procedură fără supravegherea directă a unuia dintre ceilalți medici", a explicat directorul maternității, dr. Gerard Burke.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: