Social-media

Atacul Recorder la Biserică, bazat pe minciuni

SC Valcon Roofs SRL, firma care a montat acoperișul din tablă din cupru auriu de pe Catedrala Mântuirii Neamului a reacționat în urma anchetei Recorder care arăta că tabla folosită este „cel mai scump lucru cu care se poate acoperi ceva”.

Firma care a furnizat tabla susține pentru acoperișul Catedralei Mântuirii Neamului susține că a livrat o cantitate de tablă aproape 20.000 de mp, cu 10.000 mp mai puțin decât susține Recorder.

„Aliajul din Cupru folosit la această lucrare nu conține aur și nu are nici acoperire din aur, iar denumirea de TECU-GOLD este una generică și folosită datorită aspectului auriu”, arată firma care a publicat și fișa tehnică din care reiese compoziția aliajului.

SC Valcon Roofs SRL nu neagă faptul că materialule este „cel mai scump cu care se poate acoperi ceva”, dar arată că „în general, cele mai scumpe sisteme de învelitori sunt cele pe bază de Cupru, dar sunt și cele mai rezistente ca durată de viață dintre toate sistemele de învelitori din lume”.

„La fel de rezistente ca TECU-GOLD și deosebite, dar mai scumpe sunt: TECU BRASS BROWNISCHED și TECU-PATINA, care au aspect de galben rumenit verzui”, mai arată firma SC Valcon Roofs SRL.

 
Compania a mai arătat că adaosul comercial pe care l-a avut în cazul afacerii cu Patriarhia Română este de 1.65 Euro/mp, în care sunt incluse cheltuieli de transport, depozitare, manipulare și diferența de curs valutar. Practic, SC Valcon Roofs SRL susține că a avut un câștig de aproximativ 33.000 de euro, din care a plătit tansportul, depozitarea, manipularea și diferența de curs valutar.

„La 15-20 Euro / mp se pot cumpăra anumite materiale sau tablă pentru învelitori din oțel moale zincat, oțel zincat vopsit, aluminiu vopsit, dar care nu îndeplinesc exigențele din punct de vedere arhitectural, tehnologic și mai cu seamă durată de viață.

Materialul folosit (TECU-GOLD ) îndeplinește condițiile de versatilitate, de aplicare a unor tehnologii care să asigure învelitorii o durată de viață de peste 2.000 ani fără a fi nevoie de intervenții decât în situații foarte rare, ținând cont de înălțimea acoperișului.

Conform unui studiu și unor calcule făcute de cei de la KME Germania, pe baza unor formule de calcul și a unor exemple de învelitori vechi care sunt din Cupru de peste 300 de ani vechime, această tablă cu grosimea de 0.7 mm va avea peste 2.000 ani o grosime de aproximativ 0.4 – 0.5 mm în urma fenomenului de „elutrație”.

Acest proiect este singurul din lume care a primit o garanție a sistemului de învelitoare montat pentru o perioadă de 50 ani, ceea ce nu a putut să garanteze nici o altă firmă dintre celelalte pentru material și montaj”, a mai transmis firma Valcon Roofs, potrivit basilica.ro.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: