Comunitate

Au crescut salariile medicilor, fără să crească bugetele spitalelor

Medicul neurochirurg Dan Șuiaga a spus într-un interviu pentru HotNews că pentru medici este la fel de importantă calitatea actului medical, ca și salariile. Acesta spune că actul medical va avea de suferit dacă salariile medicilor au crescut, dar bugetele spitalelor rămân aceleași.

”Trebuie găsită o strategie în care să fie stimulați medicii să lucreze peste tot. Acum, practic le-au crescut salariile la stat destul de mult și te-ai aștepta să fie un boom, să nu mai vrea nimeni să plece dar nu neapărat asta a fost motivul pentru care medicii pleacă. Salariile reprezintă un motiv, dar după mine cel mai important este calitatea vieții ca medic în România, aparatură, ce servicii medicale poți să faci tu, accesul la resursele medicale. Au crescut salariile, dar după câte știu eu, bugetul spitalului nu a crescut și practic a scăzut cantitatea de materiale medicale ce le poți avea pentru a trata pacienții. Primești mai mulți bani ca medic, dar nu ai cu ce-ți trata pacienții și tot nu e bine pentru pacient, până la urmă”, a spus medicul.

Dan Șuiaga a făcut parte din echipa care l-a operat pe premierul israelian Ariel Sharon, a lucrat în Africa de Sud, Israel, Elveția și Germania și a ales să se întoarcă acasă pentru că aici simte că poate face mai multe, profesional.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: