Politică

Au votat creșterea alocațiilor, apoi s-au răzgândit

Parlamentul a adoptat, joi, unde se votează pe articole proiectul de buget, un amendament al PNL care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani,de la 84 de lei la 150 de lei.

Parlamentarii au votat amendamentul cu 123 de voturi pentru şi 119 voturi împotrivă. Prevederea PNL adoptată de Parlament prevede suplimentarea bugetului Ministerului Muncii cu 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiilor copiilor.

PSD vrea să anuleze amendamentul adoptat, motivul fiind că sursa de finanțare este greșită. Social democratii susțin că nu se pot lua bani din excedentul de la pensii așa cum prevede amendamentul PNL. Este un adevărat scandal în parlament, opoziția considerând că este ilegală reluarea votului. 

Amendamentul opoziției trecuse cu ajutorul a 18 voturi de la UDMR , 3 de la PSD, 3 de la ALDE și un vot de la minorități.

update 21.00: Liviu Dragnea a depus un amendament pentru creșterea alocațiilor, cu aceleași sume precum cele din amendamentul liberalilor, care a fost votat de toată lumea. Diferența a constat doar în sursa de finanțare.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: