Politică

AUR le suflă în ceafă marilor partide

Un sondaj realizat recent de CURS arată cum stau partidele politice în preferințele electoratului.

Participanții la sondaj au fost întrebați cu cine ar vota dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare. Pe primul loc s-a clasat PSD, cu 31% din voturi, iar PNL pe locul al doilea, cu 20%.

Podiumul este completat de AUR, cu 17%. USR are 11%. Ar atinge pragul electoral, cu 5% și PMP și UDMR, potrivit curs.ro.

Sondajul mai arată că românii au ca mai mare încredere în pompieri. Urmează Armata și biserica.

În ceea ce privește greva profesorilor, 43% dintre români cred că este justificată și profesorii au salarii mici. 39% sunt de acord că au salarii mici, dar consideră că nu era un moment bun pentru grevă.

Sondajul a fost realizat în perioada 9 - 27 mai 2023 pe un eșantion de peste 1.000 de persoane.

Și PNL „testează” electoratul în sondaje privind o posibilă alianță electorală cu PSD în 2024.

Un nou sondaj realizat de INSCOP a fost dat publicității joi, 9 martie. Sondajul a fost realizat la comanda PNL și verifică și modul în care văd românii o posibilă alianță electorală între PNL și PSD în 2024.

Întrebaţi ce părere ar avea despre realizarea unei alianţe între PNL şi PSD la alegerile din 2024, aproximativ 50% dintre votanţii formaţiunii liberale au răspuns că ar avea o părere destul de bună.

Un sondaj realizat de INSCOP Research arată că, dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare românii ar vota astfel:

31,7%: PSD
22,3%: PNL
18,2%: AUR
11,2%: USR
4,6%: UDMR
2,9%: PMP
2,4%: Pro Romania
1,5%: Partidul SOS Romania
1,4%: Partidul Verde
3,9%: alte partide
 

Vizualizări: 52

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: