Eveniment

Austria se închide pentru români

Oricine intră în Austria din România, Bulgaria sau Rep. Moldova trebuie să intre în izolare 14 zile. Nerespectarea acestui lucru reprezintă o încălcare gravă și va fi pedepsită cu amenzi de până la 1.400 de euro. Controalele la frontiera cu Slovenia și Ungaria vor fi dublate în cursul zilei de astăzi, a anunțat DerStandard.

Guvernul Federal a anunțat în această dimineață noi avertismente de călătorie pentru persoanele care vin din România, Bulgaria și Republica Moldova, după Consiliul de Miniștri, care a avut loc miercuri seară. Cancelarul Sebastian Kurz (ÖVP) a făcut un ”apel urgent” cetățenilor austrieci să nu călătorească în aceste țări. Numărul de noi infecții în aceste țări a crescut recent semnificativ. 

 
Oricine se întoarce în Austria trebuie să treacă o carantină de 14 zile – la fel ca după o ședere în țările din Balcanii de Vest. Nerespectarea acestui lucru reprezintă o încălcare gravă și va fi pedepsită cu amenzi de până la 1.400 de euro. Acest lucru este necesar și pentru că, de exemplu, în Austria Superioară s-a văzut că persoanele care au fost pozitive nu au respectat masurile de carantină și apoi au infectat alte persoane, a explicat Kurz.

În acest scop, mai mulți ofițeri de poliție sunt trimiși la frontieră, iar începând de joi controalele de frontieră asupra Sloveniei și Ungariei vor fi dublate

Vizualizări: 481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: