Comunitate

Avarie majoră în București! Mii de blocuri fără căldură

Mii de blocuri din Sectoarele 2 și 3 din București nu au apă caldă și căldură sau agentul termic este furnizat sub parametri din cauza a două avarii produse la rețeaua primară de furnizare a agentului termică aflată în administrarea Primăriei Capitalei. Blocurile din Sectorul 2 sunt în această situație din cauza unei avarii la Magistrala I - CET SUD, produse sâmbătă, iar pe site-ul furnizorului se arată că va fi remediată duminică, până la ora 24.00

Blocurile din Sectorul 3 au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii la rețeaua termică primară DN 1000 din B.dul Nicolae Grigorescu, duminică dimineață. Pe site-ul Termoenergetica se precizează că bucureștenii afectați vor avea apă caldă și căldură până la finalul zilei.

”Este vorba despre o avarie majoră la magistrala I Sud, de fapt sunt două, un mare și una mai mică, pe același tronson. Tronsonul a fost izolat, în momentul de față se intervine pentru remedierea avariilor. Estimăm că undeva în jurul orei 24.00 va fi totul gata și începem încîrcarea. Punctele termice vor fi încărcate treptat, sperăm că în timpul nopții sau cel târziu mâine dimineață absolut toate punctele termice vor funcționa normal. Avaria s-a produs din cauza rețelei foarte vechi. Apar avarii tot timpul. De multe ori sunt mici, de data aceasta este una mare din păcate. Este o gaură cât o minge de handbal. Nu au apă caldă și căldură deloc peste 400 de blocuri, dar alte sute au agent termic sub parametri”, a declarat pentru hotnews.ro, Adrian Gâtlan, director general adjunct al Termoenergetica.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: