Eveniment

Avion cu 157 de pasgeri la bord prăbușit în Etiopia

Un avion cu 157 de persoane la bord s-a prăbuşit dumincă în Etiopia și toți pasagerii au murit. Autoritățile aeriene au pierdut contactul cu pilotul la doar șase minute de la decolare.

 Avionul unei companii aeriene din Etiopia, care transporta 149 de pasageri și opt membri ai echipajului, s-a prăbușit duminică, în timpul zborului spre Kenya.  Cei 149 de pasageri și cei 8 membri ai echipajului au murit, a anunțat un purtător de cuvânt al companiei aeriene pentru televiziunea de stat din Ethiopia, scrie BBC News.

O jurnalistă Al Jazeera, care se afla în aeroport, a precizat că este posibil ca o parte dintre pasagerii de la bord să fi fost diplomați care se îndreptau spre o conferință importantă organizată de ONU, la Nairobi. Conform presei din China opt cetățeni chinezi erau la bordul avionului prăbușit în Etiopia. 

Aeronava Boeing 737 Max-8 fusese adăugată în flota companiei în iulie 2018.  Potrivit BBC News, același model de Beoing a fost implicat și în incidentul aviatic din care a avut loc în Indonezia anul trecut și în urma căruia au murit 189 de pasageri și echipajul de la bord. Un alt avion al companiei s-a prăbușit în Marea Mediterană în 2010, la scurt timp de la plecarea din Beirut. 90 de persoane au murit.

Zborul spre Nairobi ar fi trebuit să dureze puțin peste două ore. Pe tabela de zboruri din aeroportul din Nairobi, zborul ET302 apare ca anulat.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: