Poanta zilei

Bancul cu Prigojin

O glumă făcută de premierul albanez Edi Rama la adresa lui Vladimir Putin în legătură cu moartea lui Evgheni Prigojin s-a viralizat pe rețelele de socializare.

„Nu știu dacă ați auzit că Rusia are această negociere de a unifica fusurile orare fiindcă ei au o diferență de nouă ore între o parte a țării și cealaltă”, și-a început gluma premierul albanez la Forumul Strategic Bled din Slovenia, la care au asistat sute de persoane, inclusiv premierii din Croația, Muntenegru, Serbia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Bosnia și Kosovo.

 

„Iar prim-ministrul [rus Mihail Mișustin] a mers la Putin și i-a spus: 'Domnule președinte, avem o problemă. Mi-am trimis familia în vacanță și i-am sunat să le spun noapte bună. Iar acolo e deja dimineață, ei sunt pe plajă. L-am sunat pe Olaf Scholz pentru a-l felicita de ziua de naștere iar el mi-a spus că a fost ieri. L-am sunat pe Xi Jinping de Anul Nou și el mi-a zis că încă e anul vechi'. Iar Putin a răspuns: 'Da, mi s-a întâmplat și mie. Am sunat familia lui Prigojin să le spun că îmi pare rău pentru pierderea lor, dar avionul nu decolase încă'”, a glumit Edi Rama.

Albania a condamnat invazia rusească în Ucraina imediat după declanșarea sa anul trecut și este în general considerată cea mai pro-UE și pro-NATO țară din zona Balcanilor. În 2009 Albania a fost acceptată oficial în Alianța Nord-Atlantică și a depus cererea oficială de a adera și la Uniunea Europeană.

Ea a primit statutul de țară candidată la aderare în 2014, la un an după ce Edi Rama a devenit prim-ministru al țării.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Poanta zilei:

Citește și: