Economie

Banii pentru usturoi, verificați de minister

Ministrul Agriculturii, Florin-Ionuţ Barbu, a dispus Corpului de Control să verifice procedura de accesare şi atribuire a fondurilor privind derularea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi", a anunţat miercuri ministerul de resort.

"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la posibile nereguli în accesarea şi acordarea fondurilor privind derularea schemei 'Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi', ministrul Agriculturii, Florin-Ionuţ Barbu, a dispus Corpului de Control să efectueze verificări amănunţite cu privire la procedura de accesare şi atribuire a fondurilor", se spune într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Potrivit sursei citate, acţiunea de control urmăreşte stabilirea unor măsuri de verificare a acordării fondurilor în anul 2023, în judeţul Giurgiu, conform Hotărârii Guvernului nr. 393/2023, precum şi identificarea de posibile abateri disciplinare ale funcţionarilor publici din cadrul DAJ Giurgiu cu atribuţii în verificarea suprafeţelor cultivate şi evaluarea culturii de usturoi.

Rezultatele verificărilor vor face obiectul unui raport care va urma procedurile prevăzute de legislaţie precizează MADR.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: