Administrație

Bărbatul care primește în fiecare zi 100 de lei de la primărie

Un bărbat din Lugoj primeşte câte 100 lei în fiecare zi de la primărie din cauza unor lucrări prost executate. Sentința magistraților e definitivă! Zeci de clădiri din centrul istoric al Lugojului au igrasie și infiltrații mari de apă după ce peste trotuarele vechi s-au montat dale, fără niciun sistem de drenaj.


Proprietarul unui astfel de imobil s-a săturat de starea în casa a ajuns casa sa și a dat primăria în judecată. Bărbatul a câştigat procesul după ce a demonstrat, cu ajutorul unui expert în construcții, că trotuarele s-au înălţat prea mult.

 
„Sunt gropi imense în trotuar, adică distanţe între pavele. Pe acolo intră apa jos, la fundaţie”, a declarat bărbatul.

Acesta deține mai multe imobile în zona centrală a Lugojului, pe străzile unde trotuarele au fost acoperite cu dale. „Am început să observ în partea din faţă și în beci cum urcă igrasia sus pe pereţi. Trotuarul existent, în loc să-l scoată şi să meargă la acelaşi nivel cel nou, ei l-au înălţat. Strat peste strat, peste strat. Şi au trecut peste nivelul de fundaţie al casei”, a explicat Flavius Luca pentru Observatornews.ro.


În 2018 a dat în judecată primăria pentru felul în care s-a lucrat pe strada sa, iar după 3 ani, în 2021, a primit o sentinţă definitivă în instanţă.

„Când au pus dale, ei trebuiau să monteze o hidroizolaţie, mai ales că trotuarul e înălţat, deasupra fundaţiei”, a precizat bărbatul. În aproximativ 10 ani, 160 de trotuare au fost pavate cu dale. Pe 12 străzi, dalele au fost montate direct peste asfalt, fără hidroizolaţie sau grijă faţă de înălţimea fundaţiei. Diferenţa de nivel se vede cu ochiul liber, iar igrasia se extinde foarte repede.

Administraţia locală din Lugoj a anunțat că a reuşit să încheie acum, după trei încercări ratate, un contract pentru reabilitarea trotuarelor de pe strada unde proprietarul şi-a câstigat dreptatea în instanţă. Acesta trebuie să primească 100 de lei pentru fiecare zi în care trotuarul rămâne în forma actuală.

 
 

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: