Eveniment

Bătrân de 90 de ani, tâlhărit de trei copii

Spaimă teribilă pentru un bătrân de 90 de ani din Suceava, care a ieșit la plimbare având o sumă mare de bani asupra lui. Deși avea 4.000 de lei la el, a oprit la un bancomat de unde a mai scos 3.000 de lei. A mers apoi la o plăcintărie.

Cel mai probabil atacatorii au văzut fie la bancomat, fie la plăcintărie, că acesta avea bani mulți la el. Bătrânul a fost urmărit și atacat în scara blocului de trei adolescenți, care i-au luat banii și un card pe care avea 2.000 de lei.

Se întâmpla pe 8 martie. În aceeași seară, un poliţist care se afla în timpul liber într-un magazin Profi din Şcheia a observat un minor de etnie romă care a achitat două sticle de suc cu un card bancar prevăzut cu contactless. Poliţistul l-a luat la întrebări pe puşti, dându-şi în scurt timp seama că acel card este furat.

Dus la poliţie şi audiat, minorul în vârstă de 14 ani, care provine din una dintre familiile problemă din Şcheia – Rîpă, a recunoscut comiterea faptei de tâlhărie asupra bătrânului de 90 de ani. La scurt timp au fost identificaţi şi ceilalţi doi autori. Aceştia au povestit cum l-au urmărit pe bătrân, iar la intrarea în scara de bloc unul a rămas afară, de pază, în timp ce ceilalţi doi au intrat peste el şi l-au atacat. După ce au fugit, minorii au împărţit banii şi s-au despărţit.

Suspecții au fost cercetați în stare de libertate până pe 4 aprilie, când au fost reținuți pentru 24 ore. Ulterior, cel mai mare dintre ei, care are 16 ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Cei mici au 14 ani, dar și ei vor răspunde penal. Comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „Poliţiştii îi informează pe tineri şi părinţi că potrivit Art. 113 din Codul Penal, minorii care au vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani răspund penal dacă se dovedeşte că au săvârşit faptele cu discernământ. În plus, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii”.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: