Externe

Belgia, în aceeași situație cu România

Belgia încă nu a făcut progrese în ceea ce privește spinoasa reformă a pensiilor, deși aceasta ar debloca fonduri UE atât de necesare în cadrul planului de redresare a țării.

Guvernul belgian a decis să majoreze împrumuturile cu 408 milioane de euro pentru a pune în aplicare pilonul federal al planului de redresare, a relatat publicația belgiană La Libre.

Cu toate acestea, în timp ce Uniunea Europeană a plătit Belgiei 770 de milioane de euro din cele 850 de milioane de euro ale primei tranșe în avans, țara a fost nevoită să își amâne prima cerere oficială de plată.

Teoretic, Belgia ar fi putut depune prima cerere oficială în decembrie, dar ar fi trebuit să finalizeze prima fază a revizuirii sistemului de pensii și să prezinte un plan de îmbunătățire a sustenabilității financiare și sociale a sistemului de pensii. Întrucât discuțiile erau în curs de desfășurare în cadrul guvernului, cererea a fost amânată pe termen nedefinit.

În urmă cu câteva săptămâni, aceasta a fost amânată din nou, în special pentru că Belgia nu reușise să finalizeze reforma sistemului de pensii și nici "dosarul UBO", un registru în care ar trebui să fie înregistrați toți beneficiarii efectivi finali - care dețin o participație de cel puțin 25% dintr-o societate sau altă entitate juridică -. Registrul UBO este o cerință a UE pentru combaterea fraudei și a spălării de bani.

Cu alte cuvinte, dacă nu se ajunge la un acord privind pensiile, se va întârzia finanțarea UE pentru Belgia.

Vizualizări: 39

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: